Een projectleider POH GGZ

Verder is het van belang dat deze documenten geschikt worden gemaakt voor verdere implementatie. Dit om het kwaliteitssysteem te waarborgen. Het opgerichte platform is ontstaan door een initiatief van de initiatiefnemer. Dit is een voormalig projectleider Kwaliteitssysteem POH GGZ en verder heel dicht betrokken bij het integreren van de functie in zijn eigen praktijk. Een professionele invulling bij de huisartsen is nodig en gewenst en daar zorgt de functie POH GGZ voor. Deze functie Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg heeft als doel het ondersteunen van de huisartsenzorg en om deze structureel te versterken. Hierbij worden vooral de psychische klachten behandeld. De POH GGZ kan deze klachten aanhoren, doorvragen en indien nodig een behandelwijze opstellen of zelfs doorsturen. Het gaat dus niet over een korte termijn traject maar echt over een lange termijn traject. Daarnaast is deze functie nieuw binnen de Eerstelijns Gezondheidszorg. Om de goedkeuring van zorgverzekeraars te krijgen en behouden is het van belang om de invulling van het POH-GGZ plan nauwkeurig te verwerkelijken. Dit gebeurt samen met de desbetreffende huisarts. Waar vaak niet aan wordt gedacht is dat de verschillende facetten zoals begeleiding, ontwikkeling, opleiding, kwaliteitsbehoud en werkgeverschap onderdeel uitmaken van de POH GGZ dienstverlening. Dit is een zogezegd all-in concept. Het is van belang om de ontwikkeling van de functie POH GGZ (Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg) goed te volgen, bij te houden en bij te scholen. Hiervoor worden ook specifieke intervisies en scholingscursussen aangeboden aan de actieve POH GGZ’er.

Comments are closed.